Guide
Rekommendationer
1. Vi rekommenderar att du alltid placerar proteinet längst ner i matlådan och lägger kolhydrater samt grönsaker ovanpå.
2. Skär maten i mindre bitar för bättre uppvärmning och smak. Mindre köttbitar/grönsaker är att föredra framför större.
3. Undvik att packa maten i klumpar. Till exempel bör riset inte packas som en stor klump utan fördelas jämnt.
4. Om du packar grytor, tillsätt gärna lite vatten och rör om innan du packar för att få en jämn uppvärmning och godare smak.
5. Tillsätt gärna en skvätt vatten för att förbättra smaken och behålla saftigheten.
6. Fyll inte lådan till max – lämna gärna lite utrymme så att värmen kan cirkulera bättre.
7. Håll ventilen öppen för att undvika tryckuppbyggnad och få en jämnare uppvärmning.
8. Om möjligt lämna gärna lite utrymme i mitten av maten (inte för stort) – det fungerar som en skorsten och hjälper värmen att spridas uppåt för en jämnare uppvärmning.
9. Om möjligt, rör gärna om maten när halva uppvärmningstiden har passerat
10. Ladda batteriet fullt innan varje användning och innan längre tids förvaring.
11. Använd rätt laddare – Använd endast den medföljande eller en kompatibel laddare för att undvika skador på batteriet.
12. Undvik överladdning – Koppla ur laddaren när batteriet är fullt för att förhindra slitage.
13. Notera att det tar cirka 4 timmar innan produkten är fulladdad.
Uppvärmningstiden varierar beroende på mängden mat samt matens och miljöns temperatur.
Generellt sett: Om du har packat mer än 500 ml mat (över halva lådan) rekommenderar vi att du alltid värmer i minst 60 minuter och väljer 90°C för att säkerställa att maten blir varm. Notera att det är plattan som blir 105°C och inte maten.
Generellt sätt rekommenderar vi att maten når minst 60 grader (men det beror på livsmedel).